Jatkuva
3. tou 2024
Maailmanlaajuinen Kick-off:
Frontline Plogging
Tulossa
1. elo 2024,
Helsinki

Toimijuudella kohti ilmastoviisasta Suomea

Tervetuloa
Frontline Forumille

Frontline Forum tarjoaa inspiroivan kokemuksen johtajille ja päätöksentekijöille, jotka haluavat menestyä ilmastonmuutosta torjuvassa taloudessa. Tapahtumassa kuullaan useita vaikutusvaltaisia puhujia ja panelisteja, joiden erilaiset taustat ja näkökulmat tuovat päivään paitsi ajatusten rikkautta myös kihelmöivää jännitettä. Päivän päättävä valtuustopaneeli käsittelee Helsingin ilmastolinjanvetoja, mikä tekee osaltaan tästä tapahtumasta erityisen ajankohtaisen. Juontajana toimii Kultainen Venla -voittaja Gogi Mavromichalis.

Tule sinäkin Sofia Helsinkiin 1.8.2024!

Olemme ylpeitä voidessamme esitellä pääpuhujamme:

Niklas
Kaskeala
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.
Juontaja
Gogi
Mavro-
michalis

Puhujat

Keynote
Niklas
Kaskeala
Ilmastoaktivisti,
Impact Office
Niklas
Keynote
Niklas
Kaskeala
Keynote

Ensimmäisen päivän keynote puhuja on Niklas Kaskeala, arvostettu ilmastoaktivisti ja vaikuttaja. Niklaksella on 20 vuoden kokemus kehitysyhteistyöstä, kestävästä kehityksestä ja ilmastonmuutoksesta, ja hän on omistautunut ohjaamaan yrityksiä kohti uudistuvia käytäntöjä, jotka palauttavat luonnonpääoman. Hänen tehtävänään on vastata ilmastokriisiin ja luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen vaikuttavien aloitteiden avulla.

Vuodesta 2019 Niklas on toiminut Compensaten vastuullisuusjohtajana, joka sitouttaa yrityksiä ja yksityishenkilöitä kantamaan vastuuta väistämättömistä päästöistä. Hän korostaa, että muutos alkaa henkilökohtaisesta vastuusta ja kannustaa kollektiiviseen toimintaan positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi.

Timo
Huhtamäki
Toimitusjohtaja,
Emmy Clothing Company
Timo
Timo
Huhtamäki

Timo Huhtamäki on kestävän kehityksen ja demokratian paneelissa näkyvä ääni Euroopan unionin ilmastolähettiläänä ja Emmy Clothing Companyn toimitusjohtajana.

Lapsuuden muistot kirpputoreilla käymisestä saivat Timon kiinnostuksen kestävään kulutukseen.

Hän tunnistaa lineaarisen talouden puutteet ja sen vaikutukset ympäristöön ja taloudelliseen hyvinvointiin.

Timo kertoo meille näkemyksensä siitä, miten yksilöt kuluttajana voivat eri rooleissaan vaikuttaa kestävämmän tulevaisuuden muotoiluun.

Fanni
Moilanen
Tohtoriopiskelija,
Työterveyslaitos, Helsingin yliopisto
Fanni
Fanni
Moilanen

Fanni Moilanen on ääni, joka edustaa työntekijöitä matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta. Fanni on kestävän kehityksen muutosten tutkija Työterveyslaitoksessa ja tohtoritutkija Helsingin yliopistossa.

Fanni tutkii kestävän kehityksen muutosten vaikutuksia suomalaiseen työelämään ja ympäristötoimiin organisaatioissa ja työntekijöiden keskuudessa. Hän uskoo, että työntekijöiden mielipiteet voivat tarjota arvokasta näkemystä paikallisista ponnisteluista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi, mikä muokkaa kestävän kehityksen muutoksia työelämässä.

Muista osallistua Fanni Moilasen puheenvuoroon paneelikeskusteluun, jossa hän valaisee työntekijöiden keskeistä roolia kestävän kehityksen muutosten ajamisessa ja heidän äänensä merkitystä kestävämmän työskentelyn tulevaisuuden muovaamisessa.

Pauli
Mäenpää
Toimitusjohtaja,
Korkia Oy
Pauli
Pauli
Mäenpää

Pauli Mäenpää on kokenut yrittäjä, jolla on yli 30 vuoden kokemus omaisuudenhoidosta ja vaihtoehtoisista sijoituksista. Korkian toimitusjohtajana ja perustajaosakkaana Paulilla on ollut keskeinen rooli yrityksen muuttamisessa. Viime vuonna Korkian strateginen keskittyminen uusiutuvan energian investointiliiketoimintaan johti projektikehityssalkun merkittävään laajentamiseen ja on nyt yksi Euroopan nopeimmin kasvavista uusiutuvan energian yrityksistä.

Hän on yksi panelisteista ensimmäisestä päivästä lähtien ja kertoo meille, kuinka ottaa vastuuta sijoittajana. Tartu tilaisuuteen ja tapaa Pauli Frontline Forumissa ja hanki arvokkaita näkökulmia, kun syvennymme tuleviin tärkeisiin aiheisiin.

Katriina
Anttila
Chief Growth Officer,
Good Ventures
Katriina
Katriina
Anttila

Katriina Anttila on Good Venturesin kasvujohtaja.

Hän on työskennellyt 15 vuotta suomalaisyritysten kanssa keskittyen kasvuun, innovaatioihin ja kansainvälistymiseen, joista viimeiset 10 vuotta on omistettu kestävälle kasvulle vastuullisissa tai sitä tavoittelevissa yrityksissä. Kansainvälisen liiketoiminnan puitteet hän hankki Helsingin kauppakorkeakoulusta, ja 10 vuotta Trainers' House Oyj:ssä opetti hänelle lähes kaiken muutoksenhallinnasta. Viisi vuotta Kasvuryhmän toimitusjohtajana ja pari vuotta Gaian hallituksessa syvensivät hänen kokemustaan kestävästä kasvusta. Tällä hetkellä hän työskentelee Good Venturesissa, kokeneessa tiimissä, joka auttaa yrityksiä tunnistamaan kasvumahdollisuuksia vihreässä siirtymävaiheessa ja tarttumaan niihin varmistaakseen tulevan kasvun kestävän.

Hänen intohimonsa sytyttää hänen työssään usko, että maailma voidaan pelastaa vain, jos se on hyvää bisnestä. Tällä hetkellä paras ratkaisu tähän yhtälöön on kiertotalouden liiketoimintamallit. Näiden mallien tutkiminen ja soveltaminen yritysten kanssa on hänelle uskomattoman palkitsevaa. Koko uransa ajan hän on kantanut mukanaan myös vaikuttamisen ajatusta, pyrkinyt ymmärtämään syy-seuraus-suhteita ja valintoja, joilla on suurin positiivinen vaikutus ihmisiin, ympäristöön ja liiketoimintaan.

Isäntä
Iiro
Jussila
Professori
Iiro
Isäntä
Iiro
Jussila
Isäntä

Professori Iiro Jussila, isäntämme Frontline Forum 2024 -tapahtumassa.

Capital Six Oy:n toimitusjohtajana hänen tehtävänsä on ajaa kestävää kasvua yrityksissä yhdistämällä erilaisia pääomaekosysteemejä. Järjestelmämuutososaamisella ja osa-aikaisella professuurilla Iiro korostaa kestävää kehitystä nykypäivän yritysmaailmassa.

Kestävästä kehityksestä kiinnostunut Iiro kutsuu sinut Frontline Forumiin ainutlaatuiseen verkostoitumiseen ja ratkaisujen rakentamiseen. Hän rohkaisee Frontline Forumin osallistujia tarttumaan tapahtuman tarjoamiin ainutlaatuisiin mahdollisuuksiin – ilmastoviisasyritysten kehittäjien tapaamisesta maailman kauneimpien järvimaisemien nauttimiseen höyrylaivaristeilyllä. Ota yhteyttä Iiroon saadaksesi yhteistyötä, asiantuntemusta tai yhteisiä arvoja.

Ohjelma

Ohjelma keskittyy esityksiin, jotka käsittelevät ilmastonmuutoksen ratkaisuja ja ihmisten mahdollisuuksia edistää ilmastoviisastoimintaa. Keynote-puhujana kuulemme innostavan ilmastoaktivisti Niklas Kaskealan, ImpactOffice:n perustajan, jakavan näkemyksiään ja kokemuksiaan. Hänen inspiraationsa kannustaa meitä kaikkia rakentamaan kestävämpää liiketoimintaa ja tulevaisuutta.

Torstai – 1. elokuuta

Ohjelma Päivittyy

9.00

Tervetuloa

Prof. Iiro Jussila,
Frontline Forum

9.15

Keynote

Ihmiset tiennäyttäjinä

Ilmasto- ja vastuullisuusvaikuttaja,
Niklas Kaskeala,  
Impact Office

10.00

Paneeli

Vastuunkannon monet kasvot

CEO Timo Huhtamäki,
Emmy Clothing Company

Tohtoriopiskelija Fanni Moilanen,
Työterveyslaitos, Helsingin yliopisto

Toimitusjohtaja Pauli Mäenpää,
Korkia

11.00

Tuottajan vastuu – maat ja metsät ratkaisuna

Puheenjohtaja Juha Marttila,
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK

Puheenjohtaja Juha Marttila,
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK

11.30

Chat

Innovaatioita ilmastonsietokykyyn

Chief Growth Officer Katriina Anttila,
Good Ventures

Toimitusjohtaja Maria Sangder,
Gaia Consulting Oy

12.00

Lounas

13.00

Aineksia ilmastoviisaaseen talouteen

Tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen,
Pellervon taloustutkimus PTT

13.30

ValtuustoPaneeli

Ilmastoviisas Helsinki

Valtuustoryhmän puheenjohtaja (kok),
Maarit Vierunen

Valtuustoryhmän puheenjohtaja (virh),
Amanda Pasanen

Valtuustoryhmän puheenjohtaja (vas),
Mia Haglund

14.30

Loppuyhteenveto

14.45

Tilaisuus päättyy

Tapahtuma-
paikkana
Sofia Helsinki

Toteuttajakumppanit ja järjestäjä

Sinustako yksi uuden ajan merkityksellisimmistä tapahtumien kumppaneista?

Tutustu kumppanipaketteihin:

Katso myös

Tulossa
2. elo 2024,
Helsinki

2024

Johtajat
vapaan yhteiskunnan
rakentajina