Frontline Forum 2023

Ratkaisuja
ilmaston-
muutokseen

Mahdollisuuksia uuteen bisnekseen.

Ajankohta

14.7.2023

Sijainti

Savonlinna

Maksuttoman tapahtuman
Mahdollistajat

Toteuttajakumppanit ja järjestäjä

Haluatko sinäkin Frontline Forumin mahdollistajaksi?

Kysy lisää

Foorumi
Keskustelulle

Ilmastonmuutoksen torjuminen on koko maailman yhteinen haaste ja tärkeää myös Euroopan unionille ja Suomelle. Ilmaston muuttuessa yhteiskunnan ja talouden rakenteisiin kohdistuu merkittävä muutospaine, joka tarjoaa Suomelle ja osaamistamme hyödyntäville yrityksille merkittäviä mahdollisuuksia.

Ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää uutta yrittäjyyttä ja vastuullisuutta. Yrityksen kyvyllä huomioida vihreä siirtymä ja vastuullisuuden vaatimukset on yhteys paitsi sen kasvuun ja kannattavuuteen myös sen kiinnostavuuteen yrityskauppakohteena.

Ilmastonmuutoksen ratkaisujen nostaminen esiin on siis tärkeää paitsi talouden ja bisneksen kannalta tärkeää myös vastuullinen ja inhimillinen teko.

Frontline Forum 2023 herättää keskustelua aiheesta ja toimii alustana ilmastonmuutoksen mahdollisuutena näkevien sidosryhmien ekosysteemin rakentamisessa.

Tarkoitettu esitaistelijoille

Frontline Forum on tarkoitettu edelläkävijöille, jotka haluavat ymmärtää mahdollisia ratkaisuja, osallistua niiden tuottamiseen ja kantaa vastuunsa ilmastosta.

Tule muodostamaan kanssamme tarinoita, jotka kuljettavat ihmiskunnan yli ilmastokriisin ja luovat Suomeen vaurautta ja hyvinvointia.

Tule osaksi ekosysteemiä, joka tuottaa jokapäiväisen tekemisen kautta ilmaston, maapallon ja ihmiskunnan kaipaamat kestävät ratkaisut ilmaston muutokseen – ja synnyttää samalla jäsenilleen merkittävää kaupallista potentiaalia.

Uteliaille
Yrittäjille
Yritysjohtajille
Sijoittajille
rahoittajille
Poliitikoille
virkamiehille
Tieteentekijöille
Teknologiaosaajille
Kouluttajille
neuvonantajille
Ratkaisuhakuisille kansalaisille
Tulevaisuuden muotoilijoille
Uteliaille
Yrittäjille
Yritysjohtajille
Sijoittajille
rahoittajille
Poliitikoille
virkamiehille
Tieteentekijöille
Teknologiaosaajille
Kouluttajille
neuvonantajille
Ratkaisuhakuisille kansalaisille
Tulevaisuuden muotoilijoille
Uteliaille
Yrittäjille
Yritysjohtajille
Sijoittajille
rahoittajille
Poliitikoille
virkamiehille
Tieteentekijöille
Teknologiaosaajille
Kouluttajille
neuvonantajille
Ratkaisuhakuisille kansalaisille
Tulevaisuuden muotoilijoille

Puhujat

Foorumilla keskustelua alustavat jokapäiväisen elämän sankarit – ilmastohaasteita ratkovien yritysten johtajat, teknologiagurut, huippututkijat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat.

Laura
Höijer
REad more
Laura
Höijer

on toimitusjohtaja ja ratkaisuhakuinen maailmanparantaja, joka tarkastellut ilmastonmuutosta monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti jo pitkään. Maaperämikrobiologian alalta tohtoriksi väitelleen Lauran intohimona on tutkimustulosten vienti käytäntöön ja konkreettisten tulosten aikaansaaminen ympäristötyössä.

Ville
Voipio
REad more
Ville
Voipio

on johtaja, työelämäprofessori ja tekniikan tohtori, jolle resursseja säästävät teknologiat ovat sydäntä lähellä oleva asia. Uteliaana ja intohimoisena oppijana tunnettu Ville etsii uusia ratkaisuja erityisesti teknologiaa, johtamista ja tiedettä yhdistelemällä.

Riina
Salmimies
REad more
Riina
Salmimies

on innovatiivinen yrittäjä, joka on hakenut jopa astronautiksi ja on johtanut tieteen ja sen sovellusten tuotantoa kemian, luonnontieteiden ja tekniikan rajapinnassa. Riinan mukaan ilmastohaasteiden ratkaiseminen on suuri mahdollisuus Suomelle. Riinalla on näkemystä kaivosten vesihuollon tulevaisuuteen.

Pekka
Haavisto
REad more
Pekka
Haavisto

on 2024 presidentinvaali-
ehdokas, joka on toiminut pian kolme vuosikymmentä kansanedustajana. Ministerikokemusta on tästä lähes kolmannes, jona aikana ilmastonmuutoksen ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset ja ilmastopolitiikka ovat olleet vahvasti hänen agendallaan.

Kati
Pallasaho
REad more
Kati
Pallasaho

on strategia- ja vastuullisuusjohtaja kiertotalouden edelläkävijäyrityksessä. Kati työskentelee suurten ja rohkeiden ratkaisujen parissa tehdäkseen tekstiilialasta resurssiviisaan. Hänen mukaansa kaikkia tarvitaan systemaattisesti mukaan ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ja luonnonvarojen säästämiseksi.

Lea
Rankinen
REad more
Lea
Rankinen

on vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, jolle siirtymä kiertotalouteen on arkipäivää. Hän uskoo vahvasti yhteistyöhön, proaktiivisuuteen ja systemaattiseen lähestymistapaan ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Lea vaikuttaa aktiivisesti strategiseen kestävyysmuutokseen johtaen sitä ja käyden siitä vuoropuhelua päivittäin eri sidosryhmien kanssa.

Paavo
Ritala
REad more
Paavo
Ritala

on yksi maailmalla eniten viitatuista suomalaisista johtamisen professoreista. Hän on erikoistunut strategiaan ja innovaatioihin. Paavo uskoo tekoälyn parantavan merkittävästi työn tuottavuutta ja olevan tämän lisäksi myös täsmälääke ilmastonmuutoksen tuomien ongelmien ratkomiseen.

Pasi
Vuorio
REad more
Pasi
Vuorio

on tekoälyyn hurahtanut digitaalisten palveluiden arkkitehti, jolla on yli 25 vuoden kokemus ohjelmistotuotteiden rakentamisesta. Pasi on toiminut koko uransa liiketoiminnan, palvelumuotoilun ja teknologian välimaastossa. Nyt Pasi rakentaa tulevaisuuden ratkaisuja usealle toimialalle käyttäen generatiivista tekoälyä ja haaveilee maailman valloituksesta tekoälyavusteisen liiketoiminnan ohjauksen parissa.

Constantinos "Cogi"
Mavromichalis
REad more
Juontaja
Constantinos "Cogi"
Mavromichalis

on tarinoita rakastava media-alan moniosaaja ja Vuoden esiintyjä (Venla 2023). Yrittäjänä hän tarjoaa eri medioille ja yrityksille palveluita juontajana, toimittajana ja tarinankerronnan valmentajana. ”Gogin” tausta on graafisessa suunnittelussa.

Iiro
Jussila
REad more
Isäntä
Iiro
Jussila

on liiketoiminnan ja johtamisen kehittäjä sekä systeemiseen muutokseen erikoistunut professori, joka on viimeksi tutkinut ilmastoviisasta johtamista. Iiro haluaa luoda uskoa ihmisten kykyyn yhdessä ratkoa aiheuttamiaan ongelmia.

Ohjelma

Alustuksia – ratkaisuina maa, vesi ja energia

12.00

Foorumin avaus

Prof. Iiro Jussila
Stamenio Oy

12.10

Maaperä hiilinieluna

Toimitusjohtaja Laura Höijer
Baltic Sea Action Group

12.30

Vesi ratkaisujen lähteenä

Toimitusjohtaja Riina Salmimies
SOFI Filtration Oy

12.50

Älykästä energiansäästöä

Chief Strategy Officer Ville Voipio
Simap Oy

13.10

Keskustelu

13.40

Kahvitauko

Parikeskustelut
– kiertotaloudesta keinoälyyn

14.10

Kohti kiertotaloutta

Strategia- ja vastuullisuusjohtaja
Kati Pallasaho
Lindström Oy

Vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen,
Paulig Oy

14.50

Keinoälykkäitä ratkaisuja

Prof. Paavo Ritala
LUT yliopisto

Co-founder Pasi Vuorio,
LastBot Inc

Kommentti-
puheenvuoro

15.30

Politiikka ratkaisujen vauhdittajana

2024 Presidenttiehdokas
Pekka Haavisto,
Valitsijayhdistys

16.10

Päätössanat

Prof. Iiro Jussila
Stamenio Oy

16.20

Tilaisuus päättyy

Illalla oopperaan!

Frontline Forum 2023 järjestettiin Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä. Osallistujilla oli mahdollisuus päästä tapahtuman jälkeen nauttimaan romanttisesta Romeo & Julia -oopperasta.

Tapahtuma-
paikka

Foorumi järjestettiin Olavinlinnan kongressisalissa. Olavinlinna on maailman pohjoisin keskiaikainen linna.

Tuhansien tarinoiden kotina Olavinlinna tarjoaa täydelliset puitteet merkityksellisille ja inspiroiville keskusteluille ja uusille tarinoille.

Olavinlinna sijaitsee Savonlinnassa keskellä maailman kauneinta järviluontoa ja runsaita metsiä, jotka ovat osa ratkaisuamme ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Linnan uusilla tarinoilla on merkitystä myös Saimaan harvinaisen ja arvokkaan asukkaan – norpan kannalta.